Evenementen en Beurzen

Meerdere keren per jaar zijn wij te vinden op verschillende evenementen en handwerk-/hobbybeurzen in de omgeving. Op de volgende locaties zijn of waren wij aanwezig:

Zwitserse Dagen bij Baens en De Textielbeurs

10 t/m 14 september bij Baens en De Textielbeurs: De Zwitserse Dagen

Van 10 t/m 14 september 2018 vonden bij Baens Weert en De Textielbeurs Venray/Cuijk de Zwitserse Dagen plaats.
Wij hebben wel wat met Zwitserland. We zijn er vaak op vakantie geweest en hebben genoten van de natuur, de hoge bergen, mooie uitzichten, lekker eten en de gezelligheid. Zeker ook omdat we familie hebben die al jaren in Zwitserland wonen. Daarnaast hebben we een grote, lieve Zwitserse Berner Sennen-hond.

10 t/m 14 september bij Baens en De Textielbeurs: De Zwitserse Dagen

En natuurlijk hebben we ook veel met Bernina, de Zwitserse fabrikant van prachtige naai-, lock- en borduurmachines. Niet alleen omdat ze oerdegelijke naaimachines hebben gemaakt, waarvan we er vele al tientallen jaren in onderhoud hebben, maar vooral ook omdat ze druk bezig zijn met de toekomst. We zijn in de fabriek in Steckborn (dicht bij de Bodensee) geweest en hebben met eigen ogen gezien dat Bernina met passie nieuwe technologieën ontwikkelt die ze toepassen in de nieuwste Bernina 5-serie en de aankomende 4-serie.
10 t/m 14 september bij Baens en De Textielbeurs: De Zwitserse Dagen Afgelopen jaar hebben ze de nieuwe generatie lockmachines geïntroduceerd, echte werkpaarden met een sterke motor, goed licht en voldoende werkruimte. Sinds mei is de nieuwe 5-serie naaimachine geïntroduceerd, die groter is, een sterkere motor heeft en makkelijker te bedienen is. En in september komt de langverwachte introductie van de nieuwe Bernina 4-serie naaimachines. Kwaliteit!

Daarom een hele week extra aandacht voor Bernina naai-, lock- en borduurmachines. De hele week geven we demonstraties en natuurlijk mag u ze ook zelf komen proberen. Stel al uw vragen of maak zelf een werkstuk tijdens één van de superleuke workshops. Het complete programma komt na de vakantie online te staan, dus houd de website en Facebook-pagina goed in de gaten. Grüezi mitenand.

Cuijk KeiGoed

Cuijk KeiGoed 2015

Sinds 2015 is De Textielbeurs aanwezig op de braderie "Cuijk KeiGoed".

Cuijk Kei Goed is een begrip in de regio en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers.

De gezellige braderie opgeleukt door muziek en show maakt deze dag voor jong en oud tot een leuk uitje.
Op verschillende plaatsen in de winkelstraten van het centrum van Cuijk is muziek, dans en show en zijn de terrassen geopend.
Uiteraard ontbreken de springkussens en gezellige terrassen niet.

Husqvarna-Viking Naaimachinefestival

Vol verwachting werd vrijdagmorgen de winkeldeur van De Textielbeurs in Cuijk geopend voor het Naaimachinefestival.

In drie workshops van ieder 2 uur konden maar liefst 18 enthousiaste deelnemers ervaren hoe het is om met een naai- en borduurmachine te werken. Onder leiding van Carla en Nicole werd met behulp van de Designer Jade 35 een leuk naaimandje gemaakt. Een erg leuke dag waar iedereen blij op kan terugkijken!

Enkele foto's van het Husqvarna-Viking naaimachinefestival Enkele foto's van het Husqvarna-Viking naaimachinefestival Enkele foto's van het Husqvarna-Viking naaimachinefestival Enkele foto's van het Husqvarna-Viking naaimachinefestival

Crea Weekend

Voorjaar 2017

Ook dit jaar waren we er natuurlijk weer bij op het Crea Weekend! Dit vond plaats van 7 t/m 9 april in de Evenementenhal in Venray.

Gezellig shoppen op creatief hobbygebied, inspiratie opdoen, advies vragen en diverse workshops volgen. Crea Weekend staat in het teken van creativiteit.

Crea Weekend, dé beurs voor iedereen met een creatieve hobby! De beurs biedt veel variatie en daarmee voor iedereen wat wils!
Een gezellig dagje uit, dat jong en oud volop hobby-inspiratie biedt. Van scrapbooking tot sieraden en taartdecoratie tot handwerken en meer.

Uiteraard kun je ook zelf aan de slag! Tijdens workshops en demonstraties maak je kennis met de laatste trends en technieken.

Wij zijn er heel trots op dat we dit keer een unieke samenwerking hebben met de opleiding Fashion & Design van Rijn Ijssel. Zowel een tentoonstelling van werkstukken alsook een superleuke ondersteuning door studenten van de opleiding.
Laat je verrassen!

Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Najaar 2016

Van 14 t/m 16 Oktober stonden we weer op de Crea Weekend-beurs. Er werden natuurlijk weer meerdere workshops georganiseerd. Deze keer werkten wij samen met museum De Kantfabriek uit Horst, modevakschool Strijbosch uit St. Anthonis en het Raaylandcollege uit Venray.

Modevakschool Strijbosch en het Raaylandcollege verzorgden een tentoonstelling.
Museum De Kantfabriek verzorgde workshops met de punchmachine.

Bovendien werkten wij dit jaar samen met Innocent Drinks om geld in te zamelen voor het Nationaal Ouderenfonds.
Tijdens de beurs vroegen we mensen een wollen mutsje te breien met ons garen, die we ter beschikking stelden aan Innocent voor boven op de smoothies. We deden dit om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen in Nederland.

In het onderstaande filmpje vindt u een impressie van deze beurs:

Voorjaar 2016

Van 25 t/m 27 maart was het weer zover: Toen vond het Crea Weekend Voorjaar weer plaats. De Textielbeurs was natuurlijk van de partij!

Wij staan elk jaar in de Evenementenhal te Venray voor prachtige mode- en decostoffen, Lana Grossa brei- en haakgaren, hobbyboekjes, en natuurlijk superleuke demo's op naai-, lock- en hobby- en borduurmachines!

Primeur op de beurs

Wij demonstreerden als eerste in Nederland het nieuwe topmodel van Husqvarna-Viking: de HUSQVARNA-VIKING DESIGNER EPIC! Dit nieuwe vlaggenschip is dé topmachine op het gebied van naaien, borduren en quilten.

Na de primeurs van de afgelopen jaren - De Bernina Q20 en Pfaff Creative 1.5 - waren wij erg blij dit jaar weer een zeer bijzondere machine te kunnen tonen.

Primeur bij De Textielbeurs: De Husqvarna-Viking Designer Epic

In het onderstaande filmpje vindt u een impressie van deze beurs:

Hiltho

Hiltho beurs 2014

In 2014 vond de HILTHO plaats. Deze beurs in Horst wordt ééns per 4 jaar georganiseerd. Natuurlijk kon De Textielbeurs als DE NAAIMACHINESPECIALIST VAN LIMBURG EN OOST-BRABANT niet ontbreken. Wij stonden daar in het 'Venray Bloeit'-paviljoen, met meerdere schitterende aanbiedingen en demonstraties.
Voor meer info over deze beurs, klik op het logo hiernaast.

Een impressie van de voorgaande editie, gefilmd door L1: